MyStartAloe предлага всички LR продукти на доставни цени – директно от производителя ➤ Научи повече

Джинджифил - 6 полезни свойства за Здравето

джинджифил
Джинджифил - полезни свойства за Здравето


Джинджифилът е растение, чиито корени са известни с полезните си свойства. използва от векове за лечение на различни заболявания, вариращи от гадене до артрит.
Популярността на джинджифила е все толкова висока и до ден днешен той продължава да бъде един от най-търсените природни продукти.

В корена от джинджифил се крие истинско богатство от витамини, минерали и фибри.

1. Облекчава гадене и повръщане


Джинджифилът традиционно се използва като лек за гадене и повръщане. Няколко проучвания показват, че джинджифилът може да помогне за облекчаване на симптомите на гадене и повръщане, причинени от пътуване, химиотерапия и операция. Джинджифилът действа, като блокира определени сигнали в мозъка, които предизвикват гадене и повръщане. Също така се смята, че подобрява стомашната подвижност, което може да намали времето, през което храната остава в стомаха, като по този начин намалява вероятността от гадене.

2. Намалява възпалението и болката


Възпалението и болката са често срещани симптоми на различни хронични заболявания като остеоартрит и ревматоиден артрит. Джинджифилът съдържа съединения като гингероли и шогаоли, които притежават противовъзпалителни свойства. Няколко проучвания показват, че джинджифилът може да помогне за намаляване на възпалението и болката, свързани с остеоартрит и ревматоиден артрит. Джинджифилът също може да помогне за намаляване на мускулните болки и менструалните болки.

3. Намалява нивата на кръвната захар


Високите нива на кръвната захар могат да доведат до различни здравословни проблеми като диабет и сърдечни заболявания. Няколко проучвания показват, че джинджифилът може да помогне за понижаване на нивата на кръвната захар чрез повишаване на инсулиновата чувствителност. Джинджифилът може също да помогне за намаляване на усложненията, свързани с високите нива на кръвната захар, като увреждане на бъбреците и увреждане на нервите.

4. Подобрява храносмилането


Джинджифилът традиционно се използва за подобряване на храносмилането. Смята се, че стимулира производството на храносмилателни сокове и ензими, като по този начин подобрява храносмилането и усвояването на хранителните вещества. Джинджифилът също може да помогне за облекчаване на симптомите на стомашно-чревни разстройства като подуване на корема, метеоризъм и запек.

5. Подсилва имунната система


Джинджифилът има имуностимулиращи свойства, които могат да предпазят от инфекции и болести. Няколко проучвания показват, че джинджифилът може да помогне за стимулиране на производството на имунни клетки и цитокини, които играят решаваща роля в борбата с инфекциите. Джинджифилът също може да помогне за намаляване на риска от респираторни инфекции като настинка и грип.

6.Подобрява сърдечно-съдовото здраве 
Това лечебно свойство на растението е обвързано с подобряването на функцията на сърдечно-съдовата система. Приемът на корен от джинджифил намалява нивата на „лошия“ холестерол в кръвта, поддържа нормалните нива на кръвната захар и регулира кръвното налягане.
Джинджифилът е универсална подправка, която предлага множество ползи за здравето. Добавянето на джинджифил към вашата диета е прост и ефективен начин да подобрите цялостното си здраве и благополучие.
Тези от Вас, които са ползвали наши продукти, знаят че няма компромиси с качеството, и че те действат.